Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Čím větší očekávání, tím větší zklamání. Zeman nikoho nezklame, protože víme, co očekávat.

Dokonalý prezident neexistuje. Mediální miláček Obama schytal kritiku své vlády od expertů a váleční ranaři by zase neuspěli v dnešní přecitlivělé společnosti.

2 0
možnosti
Foto

Za sebe jsem jako jediná očekávání od Drahoše měl, aby byl jako prezident "použitelný" a to je :).

0 0
možnosti
SB

To, co se mnohým lidem na Zemanovi nelíbí, já považuji za přednost: Není miláčkem západoevropských politiků.

Za svůj téměř šedesátiletý život vím, že není nic záviděníhodného být v popředí. Stačí být v hlavním proudu, ale je dobré být tam tak trochu za potížistu, protože v tom případě vznikne určitý odstup a hlavní pán tě nechá na pokoji. Ne za moc velkého potížistu, aby to nebylo moc těžké, ale prostě za mírného potížistu. Tak, aby proti nám neudělali nějaký krok jako Brežněv v roce 1968, ale aby k nám nepřistupovali jako k hodným pejskům, k nimž si mohou dovolit cokoli. Zatímco po snaživém satelitu (a v EU bude Česká republika vždy v pozici satelita) se toho chce vždy něco navíc, protože hloupý, kdo dává (snaživý satelit), hloupější, kdo nebere (Berlín nebo Brusel).

Maďarsko bylo v letech po našem roce 1968 stejným satelitem Moskvy jako my, ale Kádár přeci jen udržoval od Sovětů jakýs takýs odstup a Neďarsko na tom vydělalo trochou svobody, která tady nebyla. Brežněv za naši servilnost nás neodměnil svobodou, ale spíše té svobody nechal trochu tomu Maďarsku. My jsme měli pouze takové pochybné výhody, jako že jsme byli teprve třetím státem, který měl ve vesmíru svého kosmonauta. To já bych měl raději trochu více té maďarské svobody, která ve srovnání s dneškem byla hodně omezená, ale přeci jenom jakás takás existovala.

Ani trochu netoužím být premiantem v očích Bruselu a mít v čele zase nějakého poslušného Husáka nebo Havla. Nebude na škodu trochu té kádárovštiny, tedy té klausovštiny, tedy té zemanovštiny, tedy té pozice rebela, který není tak problémový, aby mu pantvo ubližovalo, ale není ani tak poslušný, aby v něm vidělo onuci, vůči které si může dovolit cokoli.

3 2
možnosti
Foto

Jsou dvě rozdílné věci:

1) Být miláčkem a servilní.

2) Být schopen stát rovně s vlastním názorem a rovnocenně komunikovat.

Výsledek komunikace finálně závisí na rozdaných kartách, ale bez schopnosti rovnocenně komunikovat se moc nedosáhne ani se slušnými kartami. Zeman nebyl politikem, schopným rovnocenně komunikovat. Na západě se s ním potkali jen zdvořilostně, Trump ho nepřijal. Kiska je něco jiného, Drahoš by také mohl být.

3 0
možnosti

Jirko, nesouhlasím s Tebou. Po dvou debatách, kdy mi pan Drahoš přišel útočnější a hulvátštější než pan Zeman, se nedomnívám, že jde o dobrou volbu. Jakkoliv jsem si myslel, že je Zeman hulvát, tak nikdy neurazil anglický lid tím, že by prohlásil, že si zvolil špatně. Ctím zásady demokracie. Takže pokud Drahoš vyhraje volby, uznám, že vyhrál demokraticky a bude to můj prezident. Nepřekvapilo by mne ale, kdyby Drahoš a jeho suita svalili neúspěch voleb na ruskou konspiraci a diktaturu většiny.

1 5
možnosti
Foto

Ale ona Británie doopravdy zvolila špatně. Lidé v referendu se nechali ovlivnit množstvím lží, ze kterých některé byly označeny oficiálně za lži těsně po referendu. Proto konstatování, že Britové volili špatně, není urážka, ale konstatování faktu. Lidé v referendu o Braxitu ponížili sami sebe, když na uvedené lži a nepřesné informace skočili.

Peníze v zemanově kampani podle mě pochází z velké části z Ruska. Nemám pro to samozřejmě důkaz, ale věřím tomu.

3 0
možnosti
DB

milý autore, myslet si to mžete, a co když myslíte špatně? zavedete do republiky pana Drahoše, který jak několikrát prokázal o politice skutečně nemá ponětí a jeho obrana, že s politiky debatoval nestačí. Naopak vyvolal zdání, že by si mohl jako nějakého poradce vzít pana Kalouska a ten by se pak profiloval tak, že by v dalších volbách byl zvolen prezidentem, což by mu dalo právní nedotknutelnost za všechny jeho činy tak jak to provedl i pan Klaus........tohle nevidím jako moc dobré řešení a zdá se mi , že vy tuto možnost vůbec nevidíte........nebo možná vidíte a líbila by se vám????????

1 1
možnosti
Foto

Zeman vyvolal zdání, že by si Drahoš mohl vzít Kalouska a že Drahoš o politice nemá ponětí. Skočil jsi na zemanovu manipulaci.

4 2
možnosti
JM

J46i43ř19í 88M18í77k37a

26. 1. 2018 11:59

Mě Kiska během kampaně přišel sympatický... později jsem byl velmi znechucen.

I ten Dobrý anděl ukázal svou odvrácenou tvář, že ta filantropie vypadá jako jen zástěrka pro získávání peněz pro něj na daňových podvodech..

Moc zevrubně jsem to nezkoumal, ale některé výroky Kisky jako prezidenta mě taky nadšením nenaplnily.

Mně Drahoš přijde takový nijaký. Dost často se mu právě vytýká, že jakoby nemá jasné názory na věci. Nechce nikoho naštvat. Ono je to fajn být bezproblémový, popírat existenci mafie ve státní správě (protože prezident by přece tak ošklivé věci říkat neměl), takže když na něj přijde nějaký nátlak z ČR nebo zahraničí, Drahoš bych si tipnul, že bude dělat, co se mu řekne. Nebudou problémy.

Například témata jako Euroval jsou zesměšňována jako zbytečné obavy eurofobů... jenže pokud si v podobných případech nebude ČR bránit i svoje zájmy, můžeme skončit jako Argentina a jiné země převálcované zahraničním kapitálem hloupým rozhodnutím jejich státníků. Že šli do všelijakých půjček a tak, a tak se zadlužili. Euroval nás má šanci zadlužit mnohem jednodušeji. Podobně jsou tu tanečky s kvótami na uprchlíky a sankcemi za nepřijetí....

Prezident na tyhle věci asi až takový vliv nemá... nicméně Lisabonská smlouva stála právě na našem prezidentovi. Byla obrovská panika, že nechce LS podepsat. Argumentoval že je tam povinné přerozdělování uprchlíků. Nechtěl podepsat. Chtěl výjimku pro ČR. Kavárna ho zadupala do země.. .nakonec podepsal. Dnes se LS argumentuje pro legálnost kvót na vnucení neomezeného počtu neznámých lidí, protože to prý ČR podepsala v Lisabonské smlouvě, a ti samí lidé říkají, že když už to ČR podepsala, tak je naše povinnost kvóty dodržovat, protože je to mezinárodní dohoda. No hlavně že byl Klaus za odmítání podepsat kritizován, že "ohrožuje demokracii" a jinými nesmysly.

Prostě tu vidím tlaky, kterým Drahoš bude asi jen poplatný. Hlavně zřejmě z toho důvodu, že to asi vidí podobně. Ten něco jako nový socialismus.

7 1
možnosti
Foto

He? Že je filantropie jen zástěrka, to na něj nevytáhl ani F*co a věř mi, kdyby tu informaci měl, tak ji použije.

DEJ ZDROJ.

2 1
možnosti
LC

Jo, váš blog má racio. Já bych měl těžké rozhodování, kdyby to bylo Zeman - Topolánek. Oba u mě mají hluboký zářez. Topol za LS, Zeman za jeho eurofederalismus. Z poslední doby pak ta tvrdohlavost, se jmenováním Babiše podruhé premiérem. Proč ne druhého na pásce? Každý má mít přece možnost se historicky znemožnit. Jenomže to není Zeman - Topolánek a já jezdím nerad autem, byť to byl nejnovější Mercedes, se zavázanýma očima. Tak odvážný nejsem. To raději ojetinou, ale s jasným výhledem dopředu.

2 0
možnosti
MC

Prosím chyťte se záchranného kruhu, nebo se utopíte!

1 0
možnosti
MB

Jo, jo, škvarky, neúplatnost, státotvornost = Brněnští advokáti Jiří Jestřáb a Richard Tománek darovali na volební kampaň Miloše Zemana podle dokumentu, který prezident sám zveřejnil, celkem 1,7 milionu korun. Jejich advokátní kancelář podle zjištění MF DNES získala už v roce 2015 zakázku na právní služby pro Lesní správu Lány. Ve stejné době zprostředkovala kancléři Vratislavu Mynářovi kontroverzní nákup vily ... :-)

Zdroj: https://volby.idnes.cz/advokati-dostali-zakazku-v-lanech-a-darovali-zemanovi-pdh-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180126_090333_prezidentske-volby-2018_lva

2 0
možnosti
Foto

A za to, že to bylo vytaženo jen pár hodin před volbami, si Zeman muže sám.

1 0
možnosti

Tedy, srovnávat asi nezávislého Kisku s exponentem nevímkoho Drahoše, je pochybné. Tak možná s Horáčkem. To je takový selfmademan. Že Kiska vyhrál nad Ficem je pochopitelné. Straničtí kandidáti to mají ve většinové volbě složité. Navíc kdo si vleze do prezidentské funkce, kde není mnoho co zkazit, je prostě oblíben. Zemana vláčeli tiskem při každé příležitosti. Dočal by se po svém zvolení ještě větší hysterie a špíny od tábora slušňáků. Drahoš uspí ČR na věky.

4 3
možnosti
Foto

Drahoš i Kiska komunikují velmi podobně. Že Kiska vyhraje, zdaleka před druhým kolem pochopitelné nebylo. Gašparovič oblíben na Slovensku nebyl, přestože vlezl do prezidentské funkce. Ani Schuster před ním. Zeman si kritiku zaslouží. Drahoš ČR uspávat nebude.

5 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS